Τα μακαντάμια αγαπήθηκαν από πολλούς για τη βουτυρώδη γεύση και την τραγανή, ελαφριά υφή. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα macadamias έχουν πολλά περισσότερα από τη νοστιμιά τους. Αυτά τα καρύδια είναι φορτωμένα με θρεπτικές ουσίες.
Οι διατροφικές αξίες 1 ουγγιάς Macadamia Nuts
Θερμίδες: 200. Θερμίδες από λίπος: 200. Συνολικά λιπαρά: 22 γραμμάρια. Τα μονοακόρεστα λιπαρά: 17 γραμμάρια. Κορεσμένα λιπαρά: 3 γραμμάρια. Χοληστερόλη: 0 γραμμάρια. Σύνολο Υδατάνθρακες: 4 γραμμάρια. Fiber: 2 γραμμάρια. Σάκχαρα: 1 γραμμάριο. Πρωτεΐνη: 1 γραμμάριο. Μαγγάνιο: 45 τοις εκατό. Θειαμίνη: 15 τοις εκατό. Μαγνήσιο: 8 %. Χαλκός: 8 %. Φώσφορος: 6 %. Βιταμίνη Β6: 6%. Νιασίνη: 4%. Σίδηρος: 4 %. Ψευδάργυρος: 2 %. Κάλιο: 2 %
Αποθήκευση
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες τα καρύδια, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύσετε σωστά. Σε κλειστά δοχεία μπορούν να αποθηκεύονται στο ψυγείο για μέχρι και έξι μήνες, ή σε καταψύκτη για μέχρι ένα έτος. Μόλις άνοιξετε τα καρύδια, είναι καλύτερα να τα κρατήσετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε δύο μήνες. Αν αρχίσουν να σκουραίνουν, αυτό είναι ένα σημάδι ότι αρχίζουν να χαλάνε.
Γ & Ν ΚΑΡΛΗΣ Ο.Ε. - 5 ΧΙΛ Π.Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ - ΛΑΡΙΣΑ, Τ.Κ. 41500, +30.2410.571300, ΕΛΛΑΔΑ